Hometrainer via Marktplaats

Hometrainer via Marktplaats kopen verstandig?

Natuurlijk is het altijd slim om te investeren in je lichamelijke fitheid. Maar hoe goed voor het lichaam het ook is, die oerdegelijke hometrainer is wel prijzig.
Op veilingsites en marktplaats kun je al hometrainers vinden voor een prikkie. Slim idee? Vergelijk meer goedkope hometrainers of ga meteen hier naar de huidige goedkoopste hometrainer winkel.

Hometrainer kopen marktplaats

Via sites als marktplaats een hometrainer aanschaffen kan een slim plan lijken. Helemaal als het model het zelfde is. De hometrainer heeft dan dezelfde mogelijkheden als het apparaat in de winkel. Mits je er vanuit kunt gaan dat de hometrainer nog naar behoren functioneert. En juist daar zit vaak de crux. Wat al helemaal vervelend is als de garantietermijn voorbij is of niet overdraagbaar.

In tegenstelling tot losse gewichten en ander gewichthefmateriaal dat lang ‘goed’ blijft is er bij cardioapparatuur altijd sprake van een zekere slijtage. Vooral als de apparatuur al veel gebruikt is. Wat aannemelijk is bij apparaten met een vrij hoge nieuwprijs die voor een spotprijsje van de hand worden gedaan (tenzij het apparaat zélden gebruikt is en daarom verkocht wordt, maar dan gaat het in de regel ook niet voor een schijntje weg). Wanneer er dus een hometrainer aangeboden staat met een forse aanschafprijs in de winkel kun je er best van op aan dat het apparaat al aan het verslijten is op het moment dat het op marktplaats komt. Zeker wanneer het slechts een klein percentage van de oorspronkelijke waarde te koop is. Het motto van marktplaats is niet voor niet ‘als iets te mooi lijkt om waar te zijn ís het dat waarschijnlijk ook’.

hometrainer via Marktplaats

Sluit dus zeker geen koop voor je het apparaat gezien én getest hebt. Een hometrainer test je niet door het toestel even aan te zetten en er op te fietsen. Vraag of je tenminste een half uur mag testen. Zet de hometrainer aan en ren een tijdje op een flinke snelheid, liefst tegen de maximum snelheid aan. Zet de hometrainer eens op de hoogst mogelijke weerstand. Luister intussen goed, hoor je dat de hometrainer het moeilijk heeft? Ga dan dan niet met deze verkoper in zee. Test ook de knoppen en programma’s. Niets is zo verraderlijk als op de toppen van uw kunnen hardlopen om dan te ontdekken dat de ‘snelheid minderen’ knop of nog erger de noodstop knop het niet doet. Testen, testen, testen dus.

Kom dus geen koop overeen voordat je het toestel hebt gezien en uitgebreid onderzocht. Een hometrainer is niet voldoende getest door het apparaat een paar minuten te laten draaien en er even op te bewegen. Kom overeen dat je minstens een half uur kunt testen. Zet je beoogde home trainer aan en gebruik hem een tijdje op maximaal vermogen. Zet eens een speciaal programma. Luister intussen scherp of je geen vreemde geluiden hoort. Werkt iets niet, niet vlot of soepel of hoor je dat het vliegwiel een zware tijd heeft? Zie dan van de koop af. Onderwerp ook de software en beeldschermtoetsen aan een nauwkeurige inspectie. Weinig is zo ergerlijk als knoppen die niet reageren. Het lijkt niet veel voor te stellen maar als je telkens wanneer je traint eerst de hometrainer uit moet zetten voor je de weerstand kunt verlagen omdat de ‘minder’ knop niet reageert gaat dat na verloop van tijd flink ergeren. Controleren, testen, onderzoeken en inspecteren dus.

Daarnaast is het ook nog denkbaar dat de garantie is verlopen of slechts door de eerste eigenaar kan worden aangewend. Opletten geblazen want dit scenario doet zich vaker voor dan u denkt. Als vervolgens het vliegwiel van de hometrainer er na een maand al de brui aan geeft moet u van uw eigen portemonnee een monteur laten langskomen en/of nieuwe onderdelen bestellen. In de meeste gevallen een kostbare zaak. De veiligste weg is altijd te gaan voor een nieuwe hometrainer zonder gebreken. Met volledige garantietermijn en als het even kan ook nog laagste prijs garantie.