Hometrainer tweedehands?

Hometrainer tweedehands een slecht idee?

Hometrainers zijn geen goedkope apparaten, zeker niet wanneer je graag een product van goede kwaliteit wil. Is het een goed idee om tweedehands sites af te struinen op zoek naar de ultieme aanbieding? Pas er mee op! Hou je verstand erbij. Of bekijk de hier goedkoopste hometrainer leverancier.

hometrainer tweedehands

Hometrainer kopen marktplaats

Een hometrainer via een tweedehands site als Marktplaats kopen lijkt op het eerste gezicht vaak lucratief. Hetzelfde model als in de winkel voor maar de helft van de prijs. Punt van aandacht? De kwaliteit is vaak al slechter aan het worden en de garantie verlopen. Anders dan bij krachtsportmateriaal zijn hometrainers wel degelijk aan slijtage onderhevig, zeker als je er regelmatig op fietst. Als het een degelijk model hometrainer met een behoorlijke winkelprijs is kun je er eigenlijk al van op aan dat de verkoper die in de eerste plaats niet gekocht had om te laten verstoffen. De hometrainer is dus heel waarschijnlijk al veel gebruikt en al aan het verslijten op het moment dat hij op Marktplaats verschijnt. Ook zijn er opkopers actief die adverteren met eenmalige outlets van grote partijen. Soms wordt het zelf voorgedaan alsof het op een veiling opgekochte fietsen zijn van fitnesscentra. Vaak zijn deze hometrainer fietsen echter goedkoop geimporteerde Chinese troep. Het Marktplaats motto luidt derhalve ‘als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo’.

Tweedehands hometrainer

Besluit je toch op het aanbod in te gaan let dan goed op signalen van gebreken. Maak geen geld over voor je het apparaat hebt gezien en het uitgebreid hebt onderzocht. Een hometrainer test je echt niet door er even op te gaan zitten en te kijken of de trappers vast zitten. Zorg dat je minstens een half uur op je gemak wat onderzoeken kunt doen. Zet de hometrainer aan, kijk of alles brandt op het display wat moet branden en of alle knoppen reageren. Begin dan te fietsen en merk of de trappers soepel bewegen, de crank niet luidt kraakt en het zadel stabiel is. Test dit zeker ook uit op maximale snelheid. Een machine met gebreken vertoont die gebreken past echt als het tot maximaal vermogen word belast. Twijfel je? Schaam je dan niet om nee te zeggen. Het is jouw portemonnee en jouw gezondheid. Als je uiteindelijk halverwege je training door de hometrainer zakt omdat het ding gewoon volledig versleten is ben je verder van huis. Onderzoeken, testen en dubbelchecken dus.

Vraag ook naar de garantie. Vaak is die vervallen of (en dit komt vaker voor dan je denkt) is die alleen te benutten door de eerste eigenaar. Gaat er dan iets mis dan zit je met wachttijden voor onderdelen en kosten voor een reparateur.

Goedkope loopband goede kwaliteit

Een professioneel hometrainer occasion kopen is echt niet nodig als je geen wedstrijdfietser bent. Bij een voordelige hometrainerspecialist zit je in de prijsklasse 400-800 euro als recreant meer dan goed.