Hometrainer prijs en garantie

Hometrainer kopen goede prijs

Voor je een hometrainer koopt zet je natuurlijk een aantal zaken op een rij. Je kijkt naar het maximale gebruikersgewicht en het gewicht van de hometrainer zelf. Als het goed is kijk je ook of informeer je naar het soort crank dat er op zit. Een, twee of driedelig zegt al veel over de kwaliteit van de hometrainer.

Direct naar de fitness winkel met de op dit moment beste prijs kwaliteit hometrainers.

Waar echter door klanten vaak overheen gekeken word ten faveure van de prijs zijn de garantie voorwaarden. Toch is het belangrijk om ook die in de gaten te houden want er is een vrij directe relatie tussen prijs en garantie. Uit die verhouding spreekt het vertrouwen dat de fabrikant in zijn product heeft. Hoe meer de producent er van overtuigd is dat zijn hometrainer een kwaliteitsvol degelijk apparaat is hoe langer de garantie is.

Hometrainer goedkoop

Pas bij het kopen van een fitnessapparaat op dat goedkoop achteraf ge en duurkoop is. De prijs van het toestel word bepaald door de opties van de hometrainer en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Denk aan stabiliteit, gewicht (staal is duur) en hoeveel programma’s en trainingsinstellingen er mogelijk zijn.

hometrainer prijs en garantie

Hometrainer prijzen

Een goede richtlijn voor recreatieve sporters is 500 euro. Meer dan je verwacht had? Laat ons eerlijk zijn, voor 150 of 200 euro heb je geen goede hometrainer. In de meeste gevallen heb je dan een namaak apparaat uit China dat in het beste geval een jaar mee gaat. Deze toestellen kom je vaak tegen bij opkopers of ‘gelegenheidshandelaren’. Het type handelaar of ‘bedrijf’ dat adverteert op tweedehands sites met grote partijen goedkope fitnessapparatuur. Is er wat kapot aan zulke toestellen dan kun je beter een nieuwe kopen want veelal wordt je van het kastje naar de muur gestuurd in je zoektocht naar nieuwe onderdelen.

Goed merk hometrainer

Ga daarom voor zekerheid en kies een redelijk budget en een goed merk. Goede merken hometrainers en fitnessapparatuur in het algemeen voor de thuis fitness markt zijn Kettler, BH Fitness, Finnlo, Flow Fitness, Tunturi. Er zijn er natuurlijk nog wel meer (Life Fitness, Technogym) die apparatuur voor thuis maken maar de eerst genoemden hebben allemaal productlijnen tussen pakweg 400 en 800 euro. De hometrainers van die merken in die prijscategorie zijn stuk voor stuk goed voor thuis gebruik. Je hoeft dan alleen nog te kijken naar de opties die je wenst en de intensiteit waarmee je het toestel gaat belasten. Hoe vaker en intensiever de ergometer gebruikt gaat worden hoe hoger je het beste in de prijsklasse kunt kiezen. Gebruik je het toestel echter maar een of twee keer per week een half uurtje en hoef je niet zo nodig 25 verschillende programma’s te hebben dan kun je ook volstaan met de ondergrens. Een hometrainer van 400 euro kan dan net zo goed lang mee gaan.