Hometrainer of recumbent bike

Hometrainer of recumbent bike of spinbike?

De hometrainer of stationary bike is goed voor beginners als gevorderde fitnessbeoefenaars. Sinds de begindagen van fitnesscentra en sporten-voor-je-figuur is de hometrainer populair. Meestal is de hometrainer in de sportschool het eerste apparaat waar nieuwkomers bekend mee raken en het voert ook de toplijsten aan van de markt voor fitnessapparatuur voor thuis.

Scroll door onze verzamelpagina of bekijk direct de goedkoopste hometrainer firma.

hometrainer of recumbent bike

Twijfel je nog welk type indoor fiets je moet kiezen? Globaal gezien kun je het volgende onderscheid maken:

Recumberent bike
Is het de bedoeling er revalidatie oefeningen mee te doen of het behouden van aerobe conditie bij een (spier)ziekte of andere beperking? In de meeste gevallen is een recumberent bike dan de aangewezen variant. Door de veelal ergonomische ondersteuning en de algemene liggende houding vergt het weinig van de rugspieren. Daardoor isde recumberent bike geschikter voor wie snel last heeft van spieren en gewrichten om toch langere tijd te kunnen fietsen.

Spinbike
Spinbikes zijn bij uitstek geschikt voor optimale conditietraining. Let wel, spinningfietsen worden ook veel gebruikt voor sprinten en wielrenconditie. De speedbikes zijn ontworpen voor maximale snelheden. In principe kun je zeggen dat wie een spinbike moet kopen dat zelf wel weet. In de regel zijn dit mensen die al spinnen bij een sportschool en dat thuis uit willen breiden. Zij hebben hun hart al vergeven aan het spinnen. Overweeg je een spinbike? Dan is het aan te bevelen om eerst een of enkele spinninglessen bij een sportcentrum te nemen om bekend te raken met het spinnen. Op die manier voorkom je teleurstellingen als de spinbike toch niet aan je doel voldoet en ongebruikt blijft staan.

Hometrainer
Hometrainers zijn eigenlijk de middenklasse qua intensiteit en opzet. Minder extreme snelheden dan op een spinbike, maar toch intensiever dan een recumberent bike. Minder relaxt dan een recumberent bike, maar comfortabeler dan een spinbike. Deze is het beste geschikt voor het langere cardio trainingen op af te vallen en het opbouwen van duur conditie.