Hometrainer kopen

Hometrainer kopen?

Direct bekijken: de beste hometrainers voor de scherpste prijs garantie.

hometrainer kopen

Welke hometrainer kopen?

Hometrainers zijn fitnessapparaten geschikt voor beginners en mensen die al langer trainen. Redenen voor een hometrainer kopen zijn vaak de wens om af te vallen en het verbeteren van de conditie. De juiste hometrainer voor jouw gebruik hangt af van je doelstellingen. Wil je er sportief op bezig zijn en vooral je conditie verbeteren> Ga dan voor een model waar je iets verder voorover zit dit is beter voor je trapkracht. Een langduriger gebruik als cardiotraining om af te vallen? Dan kies je beter een hometrainer waar je iets meer rechtop of zelfs achterover kan zitten.

Hometrainer revalidatie

Revalideren kan zeker met een hometrainer. Het belangrijkst is dan echter dat je prettig zit. Je billen en (onder) rug moeten goed ondersteund worden. In dit geval zouden we dan ook aanraden om te gaan voor een recumbent bike.

Hometrainer cardio voor afvallen en conditie

Langdurige trainingen 30 minuten of langer doe je best met een hometrainer met een gemiddelde houding. Een houding waarin je comfortabel en gebalanceerd rechtop kunt zitten maar toch nog een redelijke trapkracht kunt uitoefenen. Ook is van belang dat je makkelijk kunt variƫren in trapkracht zonder dat je houding oncomfortabel wordt. Je moet dus makkelijk voorover kunnen buigen of weer naar achteren kunnen leunen zonder teveel belasting op je onderrug.
Wil je je sportieve prestaties verbeteren en high intensity cardio doen dan moet de nadruk liggen op trapkracht. Bij deze hometrainers is de houding van sporters voor het bouwen uitvoerig geanalyseerd om dit vermogen te maximaliseren. In de regel zijn deze apparaten gebouwd om meer voorover te kunnen leunen.

Hometrainer mechanisch of gemotoriseerd

De weerstand is een belangrijk punt bij een hometrainer. De weerstand doseert je inspanning en stabiliseert je houding. Trapweerstand die elektrisch geregeld is vanaf het display gaat via een motor. Het mechanische systeem heeft een draaiknop die een kabel aanstuurt om een magneet op het vliegwiel dichterbij of verder af te plaatsen om zo zwaarder of lichter te trappen.